پرسش های متداول FAQ

در این قسمت تلاش بر این هست تا بتوانیم به پرسش های متداول شما دانشجویان محترم در زمینه ادامه تحصیل در فرانسه پاسخ دهیم.

Image
FAQ

دانشجوی ساکن ایران و علاقه‌مند به تحصیل در کشور فرانسه هستم. از کجا باید شروع کنم؟

شما ابتدا باید دورۀ آموزشی مورد نظر خود را پیدا کنید :

  • با انتخاب دورۀ زبان فرانسه از طریق کاتالوگ دوره های پیشنهادی کیفیت برتر FLE. اکیداً توصیه می‌شود پیش از سفر به فرانسه برای این نوع دوره‌ها، حتماً سطح زبانی خود را دست‌کم به A2 برسانید. برای رسیدن به این سطح می‌توانید در کلاس‌های مرکز زبان فرانسه تهران شرکت و مدرک خود را از طریق آزمون دریافت کنید؛
  • یا با انتخاب دیگر رشته‌ها از طریق کاتالوگ رشته‌های لیسانس و مستر به زبان فرانسوی یا انگلیسی.

پس از یافتن دوره‌های آموزشی مورد نظر می‌توانید :

  • در صورتی که مؤسسۀ مقصد در کاتالوگ سامانه تحصیل در فرانسه موجود نیست (به این سامانه متصل نیست) مستقیماً با آن مؤسسه مکاتبه کنید؛
  • جهت ارسال درخواست یا درخواست‌های پذیرش خود از سامانۀ تحصیل در فرانسه استفاده کنید؛
  • برای دوره‌های زبان فرانسوی باید مستقیماً پذیرش خود را دریافت کنید و پس از قبولی، پروندۀ خود را در سامانۀ تحصیل در فرانسه قرار دهید.

به شما توصیه می‌کنیم که از همان آغاز راه، حتی برای تحصیل در رشته‌های ارائه‌شده به زبان انگلیسی، شروع به یادگیری زبان فرانسوی بکنید تا به سطح A2 برسید، زیرا با این که زبان فرانسوی در برخی رشته‌ها الزامی نیست، اما برای کسب تجربه‌ای دلنشین در فرانسه بسیار کاربردی است.

آیا سازمان‌های دیگری هم برای کمک به تحصیل در فرانسه وجود دارند؟

خیر. کامپوس فرانس ایران تنها مرجع مورد تأیید برای پرونده‌های درخواست پذیرش در دوره‌های آموزش عالی فرانسه به حساب می‌آید. کامپوس فرانس ایران هیچ واسطه‌ای را به رسمیت نمی‌شناسد.

آیا تکمیل فرآیند تحصیل در فرانسه الزامی است؟

بله. حتی در صورتی که شخصاً و بدون عضویت در سامانۀ تحصیل در فرانسه، از مؤسسه‌ای پذیرش گرفته‌اید، استفاده از این سامانه و بخش «پذیرش گرفته‌ام» برای تمام افرادی که قصد درخواست ویزای تحصیلی دارند الزامی است.

تفاوت میان مؤسسات متصل و مؤسسات غیرمتصل به سامانۀ تحصیل در فرانسه چیست؟

اگر مؤسسه یا مؤسسات مورد نظر شما به سامانۀ تحصیل در فرانسه متصل باشند، شما می‌توانید درخواست یا درخواست‌های پذیرش خود از مؤسسات مختلف متصل را از طریق سامانۀ تحصیل در فرانسه انجام دهید. در صورت قبولی پروندۀ شما در یکی از مؤسسات می‌توانید درخواست ویزای خود را نیز از طریق همین سامانه پیگیری نمایید.

اگر مؤسسه‌ای به سامانه متصل نباشد، جهت درخواست پذیرش باید مستقیماً با آن مؤسسه مکاتبه کنید. تنها در صورت قبولی پذیرش می‌توانید پروندۀ خود را به کامپوس فرانس ارسال نمایید و منتظر مصاحبه بمانید. پس از مصاحبه می‌توانید درخواست ویزای خود را ارسال کنید.

آیا برای درخواست پذیرش، شرط محدودیت سنی خاصی وجود دارد؟

برای انجام فرآیند تحصیل در فرانسه و ادامه تحصیل در یکی از مؤسسات آموزش عالی فرانسه هیچ شرط یا محدودیت سنی خاصی وجود ندارد.

برای ارسال آنلاین پرونده به چه مدارکی نیاز است؟

لیست احتمالی مدارک لازم و در صورت نیاز، ترجمه‌های لازم را در زیر می‌توانید مشاهده کنید:

  • اسکن پاسپورت
  • یک قطعه عکس (جدید)
  • برای دارندگان مدرک دیپلم: ریزنمرات سه سال متوسطه و هم‌چنین مدرک دیپلم یا گواهی قبولی.
  • برای دارندگان مدرک لیسانس یا مستر: ریزنمرات تمام سال‌های دانشگاه و هم‌چنین مدرک دانشگاهی مربوطه یا گواهی اشتغال به تحصیل برای دانشجویان در حال تحصیل یا در حال پایان دوره.
  • مدرک معتبر آزمون زبان؛ در صورتی که هنوز آزمون نداده‌اید، دعوت‌نامۀ شرکت در امتحان TCF، DELF یا DALF؛ دعوت‌نامه برای پرداخت هزینه‌های آزمون؛
  • رزومه؛
  • مدارک فعالیت‌های حرفه‌ای؛
  • برای دانشجویان معماری، پورتفولیو نمونه پروژه‌های پیشین با فرمت پی‌دی‌اف (A4، عکس، طراحی)؛
  • گواهی کارآموزی؛
  • انگیزه‌نامه؛
  • توصیه‌نامه (اختیاری؛ در صورت امکان، از یکی از اساتید مورد علاقۀ خود توصیه‌نامه درخواست کنید)؛
  • گواهی کار داوطلبانه یا هر فعالیت دیگری که انگیزۀ تقاضای شما را تقویت کند (اختیاری)؛
  • پرداخت هزینه‌های پرونده.

اگر دیپلم نداشته باشم می‌توانم در فرانسه تحصیل کنم؟

خیر. برای طی فرآیند کامپوس فرانس، داشتن دیپلم الزامی است.

در صورتی که قصد ادامۀ فرآیند را نداشته باشم، آیا امکان بازپس‌گیری هزینه‌های پرداخت‌شده وجود دارد؟

هزینه‌های کامپوس فرانسه صرف بررسی درخواست شما می‌شود. در صورت عدم قبولی در مؤسسات فرانسه، یا رد ویزا و یا حتی در صورت کناره‌گیری دانشجو از فرآیند مربوطه، هیچ مبلغی مسترد نخواهد شد.

چه توصیه‌هایی جهت آمادگی بیشتر در مصاحبه‌های کامپوس فرانس دارید؟

مصاحبه حدود 30 دقیقه به طول می‌انجامد و متناسب با پروژۀ تحصیل شما یا به زبان فرانسوی و یا انگلیسی خواهد بود. شما باید در این مصاحبه از انگیزه‌ها، دوران متوسطه، دانشگاه یا دوران حرفه‌ای و هم‌چنین از پروژۀ تحصیل خود در فرانسه صحبت کنید. قطعاً نیاز است که به روشی منسجم و دقیق، ارتباط میان دوره‌های آموزشی پیشین و جاه‌طلبی‌های شغلی خود را با پروژۀ تحصیل‌تان در فرانسه شرح دهید. باید تا حد ممکن طبیعی صحبت کنید و از پاسخ‌های از پیش حفظ‌شده خودداری کنید. شما باید در حین مصاحبه، چه حضوری و چه آنلاین، تنها باشید. این مصاحبه با مشاور کامپوس فرانس صورت خواهد گرفت که تنها فردی است که دارای صلاحیت انجام مصاحبه است.

در روز مصاحبه، چه مدارکی باید به همراه داشت؟

شما باید اصل مدارک پروندۀ آموزشی و هم‌چنین کارت شناسایی ملی خود را هنگام حضور در مصاحبه به همراه داشته باشید.

آیا امکان دارد از حسابی که سال پیش ساخته‌ام مجدداً استفاده کنم؟

در صورتی که یک بار در سامانه ثبت‌نام کرده‌اید کافی است با نشانی الکترونیکی خود وارد سامانۀ تحصیل در فرانسه شوید. در صورتی که رمز عبور خود را فراموش کردید، گزینۀ «فراموشی رمز عبور» را انتخاب نمایید.

نشان « Bienvenue en France » چیست؟

« Bienvenue en France » نشانی است که به مرور جای خود را در اکثر مؤسسات فرانسوی پیدا کرده است. این نشان به دانشجویان بین‌المللی این تضمین را می‌دهد که از یک استاندارد ملی در خصوص نحوۀ پذیرش و استقبال برخوردار خواهند شد.

پس از رد ویزا چه کاری باید انجام داد؟

اگر با پذیرش شما در دورۀ مورد نظرتان موافقت شد، اما ویزای شما رد شد به اطلاعات ثبت‌شده توسط بخش ویزای سفارت در گذرنامۀ خود مراجعه کنید. کامپوس فرانس ایران هیچ مسئولیتی در قبال صدور یا عدم صدور ویزا ندارد و در این مورد دخالتی نخواهد داشت. با این حال، در صورتی که نیاز به راهنمایی و مشاوره دارید می‌توانید با دفتر کامپوس فرانس تماس بگیرید.

چه معدلی برای کامپوس فرانس لازم است؟

برای انجام فرآیند کامپوس فرانس، هیچ حداقل معدلی وجود ندارد. شما حتی با معدل 10 از 20 نیز می‌توانید تحصیلات خود را در فرانسه ادامه دهید.

البته نمره‌های کسب‌شده در طول تحصیلات دانشگاه بسیار مهم هستند و سطح تحصیلی و جدیت شما را نشان می‌دهند. اما معدل به‌تنهایی نمی‌تواند مهم‌ترین فاکتور پروندۀ کامپوس فرانس باشد. پروژۀ تحصیل، پروژه‌های حرفه‌ای، پرونده‌های درخواستی (رزومه، انگیزه‌نامه...) و مصاحبۀ کامپوس فرانس همگی از معدل اهمیت بیشتری دارند.

  • برای مثال، پروندۀ سارا را بررسی می‌کنیم که دانشجوی سال آخر لیسانس شیمی است. سارا علاقه‌مند به ادامۀ تحصیل در فرانسه و دریافت مدرک دکتری شیمی آلی است. معدل او در طی سه سال تحصیل 10.40 از 20 است. اما او در درس شیمی بسیار قوی ظاهر شده و معدل دروس شیمی او حدود 15 از 20 است. در صورتی که سارا پروژۀ تحصیل و پروژۀ حرفه‌ای خود را با جدیت دنبال کند و با نشان دادن انگیزۀ کافی، درخواست پذیرش خود را به دانشگاه‌های مناسب رشتۀ خود ارسال کند، شانس موفقیت او در فرآیند کامپوس فرانسه بسیار بالا خواهد بود.
  • یک مثال دیگر: سعید، دانشجوی لیسانس ادبیات فرانسه، نمره‌های بسیار خوبی دارد و همیشه حدود 16 از 20 گرفته است. او قصد دارد برای ادامه تحصیل در فرانسه اقدام کند و فقط دوره‌های مستر هوش مصنوعی را انتخاب می‌کند. با وجود نمره‌های خوب، پروژۀ او از انسجام کافی برخوردار نیست. در این حالت، او به احتمال زیاد در فرآیند کامپوس فرانس موفق نخواهد شد. سعید پیش از ارسال درخواست برای فرانسه، برای تقویت پروژۀ خود باید در دوره‌های هوش مصنوعی یا دوره‌های کارآموزی معتبر شرکت کند.

مراحل عملی اقدام برای تحصیل در فرانسه

بیشتر بدانیم