VLS-TS

 

ویزای بلند مدت تحصیلی - اجازه اقامت VLS-TS  

 

از این پس برای کلیه دانشجویان خارجی مایل به تحصیل در یکی از موسسات آموزش عالی در فرانسه (به استثنای شهروندان الجزایری که مشمول قانون ویژه ای هستند) ،  این ویزای جدید صادر می شود.

 

مدت اعتبار ویزای بلند مدت- اجازه اقامت VLS-TS  معمولا یک سال است « به جزدر مواردی خاص(...) که ایجاب می کند ویزا برای مدت کوتاه تر به ویژه در خصوص بعضی از دانشجویان صادر شود».  

 

کنسولگری هم زمان با صدور ویزا،  فرم مهر شده ی درخواست گواهی OFII (اداره فرانسوی مهاجرت و الحاق) را به انضمام یک دستورالعمل تشریحی در اختیار قرار می دهد.

 

هرچند که دارندگان این قبیل ویزاها دیگر نباید ظرف دو ماه پس از ورود به خاک فرانسه برای درخواست اجازه اقامت به اداره پلیس مراجعه کنند اما در مقابل ناچارند یک سری مراحل را در اداره فرانسوی مهاجرت و الحاق  (OFII) طی کنند.

 

به ویژه به محض ورود به فرانسه باید مدارک زیر با پست سفارشی با درخواست اعلام وصول کتبی به نشانی   OFII ارسال شوند:

 

·        فرم درخواست گواهی OFII که از طرف مرجع صادر کننده ویزا در اختیارشما قرارداه شده است

·        کپی صفحات گذرنامه شامل صفحه مشخصات صاحب گذرنامه، مهر ورود به خاک فرانسه یا به فضای شنگن

 

معاونت ناحیه ای  OFIIبه محض دریافت مدارک با ارسال نامه ای ساده به نشانی اعلام شده از سوی درخواست کننده اعلام وصول می نماید و در آن از متقاضی دعوت می کند تا برای انجام معاینات پزشکی، در صورتی که این معاینات در کشور مبدع  صورت نگرفته باشد،  و احتمالا یک دیدار پذیرشی مراجعه نماید.

 

موارد استثنایی:

 

1-    دانشجویانی که دریک  موسسه آموزشی در پاریس تحصیل خواهند کرد باید این مدارک را به هسته پذیرش واقع در سیته بین المللی دانشگاهی پاریس (CIUP) واقع در 17, boulevard Jourdan, 75014 Paris ارائه دهند.

2-    بعضی از موسسات آموزشی ( اکثر دانشگاه ها) تفاهم نامه ای با OFII امضاء کرده اند، در چنین حالت ، مدارک باید به دفتر دانشجویان خارجی موسسه آموزشی مربوط تحویل داده شود. اکیدا توصیه می شود قبل از ورود به فرانسه اطلاعات لازم در این خصوص را از موسسه آموزشی ای که در آن پذیرفته شده اید کسب نمایید.

 

در هر حالت باید مبلغ 55 یورو بابت مالیات پرداخت شود. 

این مالیات به صورت خرید تمبر مالیاتی  OMI یا ANAEM قابل پرداخت است.

این تمبر را می توان از مکان های زیر خریداری کرد:

·        به صورت آنلاین ازطریق سایت  www.timbresofii.fr

·        از بعضی از دکه های فروش دخانیات

·        از بخش های اداره مالیت

 

دانشجویان الجزایری متقاضی «گواهی اقامت» اولیه  یک ساله نیز، به رغم عدم شمول قانون ویزای بلند مدت- اجازه اقامت در مورد آنان، باید این مالیات را پرداخت نمایند. آن ها نمی توانند این تمبر را به صورت آنلاین خریداری کنند و حتما باید  نسخه چاپی آن را تهیه نمایند.

 

اخذ ویزای بلند مدت- اجازه اقامت در کشوری دیگر

 

دانشجوی خارجی ای که می خواهد برای بار اول در سال اول یا دوم لیسانس ثبت نام کند باید روند درخواست پیش ثبت نام DAP را طی کند : دریافت پرونده ثبت نام از بخش همکاری و فعالیت فرهنگی سفارت. روند درخواست ویزا زمانی به جریان می افتد که دانشجو گواهی پیش ثبت نام را در اختیار داشته باشد.

 

در موارد دیگر، دانشجو مستقیما با موسسه یا موسسات آموزشی مورد نظرش تماس می گیرد و درخواست گواهی پیش ثبت نام می نماید. سپس فرم درخواست صدور ویزای بلند مدت را به همراه کلیه مدارک لازم به کنسولگری  تحویل می دهد.

 

مولفه های ارزیابی درخواست صدور ویزای بلند مدت تحصیلی

 

مولفه های سنجش علمی در تاریخ 27 ژانویه 2006 طی بخشنامه ی بین الوزارتخانه ای (داخلی، امور خارجه، آموزش عالی و تحقیقات) مشخص شد.

مولفه هایی عمومی نظیر شانس منجر شدن پروژه تحصیلی به «موفقیت در اشتغال»، احتمال تاثیراین پروژه در توسعه اقتصادی یا اجتماعی کشور مبداء یا تامین منافع فرانسه و همکاری اش با کشور مربوطه، مد نظر قرار می گیرند.

 

 بخشنامه با مولفه های مشخص اش بیانگرتر است:

 

مولفه 1 : سنجش سطح تحصیلات دانشگاهی داوطلبان، با اولویت دادن به دانشجویانی که می توانند وارد مقاطع مستر یا دکترا شوند، دارندگان دیپلم فرانسوی پایان تحصیلات متوسطه، دانشجویان پذیرفته شده در کلاس های آمادگی یا در رشته های برگزیده دوره های آموزشی کوتاه مدت (IUT, STS) .

 

مولفه 2 : سنجش کیفیت دوره تحصیلی طی شده، به ویژه از طریق گردآوری و ارائه «کلیه اطلاعات لازم در جهت تنویر افکارهیات مستقل پیش ثبت نام کننده پیرامون درجه اعتبار موسسه آموزشی و دوره های طی شده توسط داوطلب» در زمینه صحت نتایج و درجات علمی ای که  به آن ها اشاره شده و همچنین پیوستگی منطقی آن ها با پروژه ی  آینده و انگیزه داوطلب برای ادامه تحصیل در دوره پیش رو   

 

مولفه  3 : کادرموسسه آموزشی پروژه مورد نظر، با اولویت دادن به داوطلبانی که وارد موسسات آموزشی ای می شوند که قرارداد همکاری با کشور فرانسه منعقد کرده اند، دانشجویان بورسیه دولت فرانسه ویا دانشجویانی که مدرک خود را از یک موسسه آموزشی فرانسوی در قالب همکاری مشترک بین دو موسسه آموزشی کشور مبداء و فرانسه دریافت کرده باشند.

 

مولفه 4 : میزان تسلط به زبان های خارجی همراه با کنترل میزان تسلط داوطلبان به زبان فرانسوی، البته با لحاظ کردن درجات علمی بالقوه آنان.  

 

سه مولفه دیگر که جنبه عمومی دارد و منحصر به ویزای دانشجویی نیست :

·        عدم وجود هر گونه تهدید نسبت به امنیت عمومی

·        اصالت مدارک ارائه شده (از جمله مدرک های تحصیلی و ریز نمرات در صورت ارائه)

·        مدارک مالی برای تامین هزینه های اقامت.

 

این مورد آخراز سوی بازرسی عمومی ویزاها بررسی می شود (CESEDA مبلغ را ذکر نمی کند). حداقل مبلغی که دانشجویان باید مدرکی دال بر تامین آن ارائه کنند معادل 70% مبلغ پایه بورس اعطاء شده توسط دولت فرانسه،  یعنی رقمی بالغ بر 455 یورو در ماه است. کنسولگری های در هر کشور در تعیین میزان این مبلغ اختیارات تام دارند.